Premierul Ponta despre situatia leului: Titluri de genul 'Se prabuseste' nu sunt admisibile

Data publicarii: 24-05-2012 | Finante-Banci

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, ca titlurile de presa alarmiste privind moneda nationala nu sunt admisibile intr-o tara cu economie de piata si piata financiar-bancara libera.

"Eu nu v-am spus sa nu va faceti griji. (...) Titlurile de genul 'Se prabuseste', 'A scapat situatia de sub control' sunt niste titluri care in nicio tara care are economie de piata si care are o piata financiar-bancara libera nu sunt admisibile", i-a spus Ponta unui jurnalist, referindu-se la stirile difuzate de o televiziune privata. 

Seful Executivului a subliniat ca un comitet interinstitutional condus de guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, la care participa si ministrul Finantelor, Florin Georgescu, are toate instrumentele necesare mentinerii sub control a situatiei leului. 

"Cursul interbancar nu este stabilit de Guvernul Romaniei, dar, in continuare, cred si sustin faptul ca acel comitet special aflat sub coordonarea guvernatorului Bancii Nationale, la care participa, evident, si ministrul de Finante, are toate instrumentele si capacitatea necesare pentru a tine situatia sub control", a asigurat Victor Ponta. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: